WelkomCursussenSpreek mij aan!StudiedagenGebarenContact
Cursus Logopedie bij downsyndroom
Doel
Deze cursus is voor logopedisten die (willen) werken met kinderen met downsyndroom. Je krijgt inzicht in de mogelijkheden en beperkingen van kinderen met downsyndroom. De logopedische diagnosestelling van de beperkingen van kinderen met downsyndroom wordt behandeld. Je krijgt een behandelplan aangeboden en leert de toepassingsmogelijkheden hiervan en oefent dit praktisch met elkaar. Je bent in staat door de juiste manier van aanspreken en benaderen, je behandeling effectief uit te voeren. Je leert daarnaast een basis gebarenwoordenschat Nederlands met Ondersteunende gebaren.


Inhoud

De theoretische lessen worden afgewisseld met veel videofragmenten, praktijk en gebarenlessen.
De lessen zijn interactief, praktisch en zeer tot de verbeelding sprekend. Ook voor de logopedisten die al meer cursussen gevolgd hebben, blijkt de cursus een grote toegevoegde waarde te hebben. "Alle kennis valt nu samen in n behandeling" aldus de cursisten.


Accreditatie en registratie
De cursus is geaccrediteerd met 43 punten.

Deze cursus valt onder de NVLF-criteria voor registratie als 'Preverbaal logopedist', dat betekent dat u 8 punten mee mag rekenen voor de registratie. In de cursus behandelen we alleen de eet- en drinkproblemen bij downsyndroom.
Bij volledige deelname aan de cursus en met goed gevolg de eindtoets afgelegd te hebben ontvangt u als cursist tevens het certificaat "NmG met peuters", waarmee u een extra aantal van 20 SBU voor het Kwaliteitsregister Paramedici kunt aanvragen.

Locaties en data
Voor alle cursussen geldt onderstaande :
Studiebelasting : 40 uren (contact en zelfstudie uren)
Tijd: van 9.00 16.30 uur
Kosten: 1475,00 inclusief materiaal, koffie/thee en lunch

Midden Nederland
Lokatie: Parc Spelderholt, Beekbergen
Aantal deelnemers: maximaal 14
Datum: 16,17,26,27 september en 29 november 2024
Aanmelden: inschrijfformulier 2024